top of page

Υπηρεσίες -Εξοπλισμός

​​ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ-ΑΥΣΤΗΡΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Το αρχείο ασθενών του Ιατρείου ενημερώνεται πάντα σε πραγματικό χρόνο, είτε πρόκειται για λήψη ιστορικού, είτε για κλινική εξέταση, είτε για εκτίμηση εργαστηριακού ελέγχου, είτε για πραγματοποίηση διαγνωστικού ελέγχου εντός του ιατρείου, είτε για πραγματοποίηση επεμβάσεων ή αλλαγών σε αυτές εντός του ιατρείου.

Η καταγραφή γίνεται ταυτόχρονα με δύο τρόπους: χειρόγραφα και ηλεκτρονικά από τον Ιατρό και ηλεκτρονικά με ασφαλή αποθήκευση από τη Γραμματεία. Τα δεδομένα φυλάσσονται σε πολλαπλές τοποθεσίες και είναι διαθέσιμα με συγκατάθεση του ασθενούς και μόνο ανά πάσα στιγμή.

 

Στον ασθενή δίδονται ηλεκτρονικά αρχεία καταγραφής των πράξεων του ιατρείου σε μορφή DVD υψηλής ανάλυσης και ταυτόχρονα σε εκτυπώσεις υψηλής φωτογραφικής ποιότητας.

Οι παραπάνω υπηρεσίες δεν παρέχονται με αυτό τον τρόπο από κανένα άλλο Ουρολογικό Ιατρείο στην Ήπειρο.

Χρησιμοποιείται ένα πλήρες ενδοσκοπικό tower τελευταίας γενιάς της κορυφαίας παγκοσμίως γερμανικής εταιρίας KARL STORZ  για blue light το οποίο περιλαμβάνει υπερσύγχρονο σύστημα καταγραφής υψηλής ανάλυσης σε σκληρό δίσκο και DVD και πλήρη σετ εργαλείων για ενδοσκοπικές επεμβάσεις.

Ο ασθενής παραλαμβάνει πλήρη φάκελλο με εκτυπώσεις υψηλής ανάλυσης και πλήρη Ιατρική Έκθεση.

 

​Το εν λόγω σύστημα είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή με αυτές τις προδιαγραφές στη Δυτική Ελλάδα.

Πραγματοπιούνται κάθε είδους ενδοσκοπικές διερευνήσεις σε ορατό (ευαισθησία 68%) και blue light (ευαισθησία 96%) φως (κυστεοσκοπήσεις, ουρηθροσκοπήσεις) αλλά και αρκετές ενδοσκοπικές επεμβάσεις με χρήση περιοχικής αναισθησίας (τοποθέτηση-αφαίρεση ουρητηρικών stents, διάνοιξη στενωμάτων ουρήθρας, αφαίρεση λίθων και μικρών θηλωμάτων κύστεως), κλπ.

 

 
Πραγματοποιείται όλη η γκάμα των ανοικτών επεμβάσεων με περιοχική και τοπική αναισθησία (πλαστική πόσθης/φίμωση, βραχύς χαληνός, κονδυλώματα, συμφύσεις βαλάνου σε μωρά, κλπ)
ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΚΟΙΛΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΙΚΩΝ
ΥΠΕΡΗΧΩΝ

ΟΥΡΟΔΥΝΑΜΙΚΟ

ΤΜΗΜΑ

    Πραγματοποιείται πλήρης υπερηχογραφικός έλεγχος έλεγχος των έξω γεννητικών οργάνων και του ουροποιητικού συστήματος διακοιλιακά και διορθικά.

Ο εξοπλισμός είναι τελευταίας γενιάς με τον μοναδικό σε ουρολογικό ιατρείο υπέρηχο 3D με έγχρωμο Doppler  αγγείων του προστάτη και ηλεκτρονική real time bi-plane κεφαλή.

Χάρη στον εξοπλισμό αυτό πραγματοπιούνται 3D  κατευθυνόμενες βιοψίες προστάτη.Έτσι μιλάμε για μία άριστα ανεκτή και με ελάχιστα ποσοστά επιπλοκών μέθοδο (πολύ σπάνια έως ποτέ κάποια μικρή αιμορραγία και πολύ σπάνια λοίμωξη), η οποία ταυτόχρονα είναι και πολύ εύστοχη και με άριστα ιστικά δείγματα για τον Παθολογοανατόμο.

 

 

ΤΜΗΜΑ ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΟ

Πραγματοποιείται με τα τελευταία πρότυπα της EAU (Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία) και περιλαμβάνει:

1)    Λεπτομερή λήψη ιστορικού

2)    Πλήρη κλινική εξέταση του ασθενούς

3)    Εργαστηριακός έλεγχος (βιοχημικός, ορμονικός, σπερμοδιάγραμμα, κλπ)

4)    Πλήρης απεικονιστικός

έλεγχος των έξω γεννητικών οργάνων και του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος

5)    Λειτουργική εκτίμηση του ασθενή όποτε είναι απαραίτητο

 

 Χρησιμοποιείται δε πάντοτε καινούργιος εξοπλισμός τελευταίας γενιάς με πλήρη τεκμηρίωση και απόδοση των δεδομένων στον ασθενή ή τον/την θεράποντα Ιατρό.

Από ίδρυσης του Ιατρείου λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο τμήμα Νευροουρολογίας με τον τελειότερο εξοπλισμό που διεκπεραιώνει καθημερινά τις λειτουργικές δοκιμασίες ελεύθερης ροής ούρων και πλήρους ουροδυναμικού ελέγχου, κυστεομανομετρίας, ουρηθροπροφιλομετρίας, κλπ.

Οι ανωτέρω δοκιμασίες χρησιμεύουν για τον λειτουργικό έλεγχο της ούρησης με σκοπό τη θεραπεία:

  Α) κάθε μορφής γυναικείας ακράτειας

Β) κάθε μορφή αποφρακτικής ούρησης

Γ) μετεγχειρητικών διαταραχών ούρησης

​Δ) διαταραχών ούρησης μετά από κακώσεις σπονδυλικής στήλης   

​Ε) αξιολόγηση πριν από γυναικολογικές ή άλλες επεμβάσεις ακράτειας

​Δ) θεραπεία άλλων λειτουγικών διαταραχών ούρησης

 

Η Βιοανάδραση αποτελεί μία σύγχρονη ελάχιστα έως καθόλου επεμβατική μέθοδο για τη θεραπεία ορισμένων μορφών ακράτειας με την ενεργητική ή παθητική εκγύμναση των μυών του πυελικού εδάφους

 

Και οι δύο τρόποι παρέχονται και μάλιστα και για θεραπεία κατ΄οίκον.

 
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

- Λήψη ιστορικού από το ζεύγος και εργαστηριακός έλεγχος της συντρόφου​
-Κλινική εκτίμηση​
-Πλήρης εργαστηριακός έλεγχος (αιματολογικός, βιοχημικός , ορμονολογικός, σπερμοδιάγραμμα, ανοσολογικός έλεγχος όπου χρειάζεται, κλπ.)​
-Πλήρης απεικονιστικός έλεγχος των έξω γεννητικών οργάνων και του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος με έγχρωμο doppler

   Σε περιπτώσεις αζωοσπερμίας βιοψία όρχεων για    εκτίμηση και λήψη γεννητικού υλικού (TESA – TESE ICSI)

 

bottom of page